Home

Achtergrond 416 x bekeken 4 reacties

Veel boeren kopen via internet

Ongeveer een derde van de boeren koopt via internet bedrijfsmiddelen.

Dat blijkt uit een telefonische enquete onder 300 respondenten door Prosu Databased Marketing. Nog eens 20 procent van de boeren koopt via internet voor persoonlijke doeleinden. Boeren gebruiken volgens ander onderzoek nog weinig sociale media.

Boeren kopen volgens het onderzoek met name gereedschap via internet. Ook hardware en software wordt relatief vaak via internet gekocht. Diervoeders en werkkleding volgen op de derde en vierde plaats. Opmerkelijk is dat agrariërs net zoveel kantoorartikelen als machines aanschaffen via internet.

Van de 52 procent die geen aankopen doet via internet, heeft de helft geen interesse in het aanbod online. De overigen worden vooral belemmerd door het vermeende gebrek aan betrouwbaarheid bij het zakendoen. Ze vrezen onder meer dat de kwaliteit tegenvalt, of vrezen dat betalingen niet correct worden doorgegeven.

Uit een ander onderzoek van het bedrijf uit Dronten blijkt dat slechts 10 procent van de akkerbouwers en veehouders actief zijn met sociale media als Hyves, Facebook en Youtube. Koos in ‘t Hout van Kwoot Communicatie & Nieuwe Media vindt de cijfers passen bij de sector. Van de gehele maatschappij is circa 75 procent actief op sociale media.

In ‘t Hout verwacht dat boeren later een inhaalslag zullen maken. “Bij de opkomst van internet zagen we ook dat de agrarische sector de kat uit de boom keek. Nu zit 98 procent van alle ondernemers wekelijks op internet en kunnen we 60 tot 70 procent tot veelgebruikers aanmerken.” In de VS zijn sociale media volgens In ’t Hout al meer erkend onder boeren. “Sommige boeren hebben al meer dan 10.000 volgers op twitter. Zonder waardevolle informatie zou het nooit zover zijn gekomen.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Jan Cynisch

  Nou volgens mij kunnen al die vrijgezelle boeren heel goed op het internet hun "needs"inkopen hoor....

 • no-profile-image

  gert

  Zo wordt de handel doorzichtiger !

 • no-profile-image

  Student

  Nou, dan ben ik in ieder geval al pro-actief

 • no-profile-image

  sweet

  heb mijn trekker verkocht, zit de hele dag te twitteren.

Of registreer je om te kunnen reageren.