Home

Achtergrond 212 x bekeken

Van der Tak: greenports verder zonder overheid

De vijf Greenports zitten op een lijn wat betreft het verdergaan zonder overheid.

Dat heeft Sjaak van der Tak, voorzitter van Greenports Nederland, medegedeeld aan de gemeenteraad en economieminister Maxime Verhagen. Met hun overeenstemming lijken de vijf tuinbouwconcentratiegebieden het belangrijkste punt van de adviescommissie-Nijkamp over te willen nemen.

De tuinbouw wil net als de belangenorganisatie van de bouwsector, Bouwend Nederland, een organisatie die de sector ondersteunt als belangenbehartiger. En dan juist tegenover de overheid, aldus de Greenports-voorzitter, die tevens burgemeester (CDA) van gemeente Westland is.De tuinbouw mist ondanks zijn economische belang een helder gezicht, meent hij. ”Met publiek-private samenwerking hebben we de afgelopen jaren binnen de Greenports veel bereikt”, aldus Van der Tak. ”Maar het systeem heeft wel zijn langste tijd gehad.”

Verhagen heeft volgens een woordvoerder van Van der Tak aangegeven de rol van de overheid in de Greenports volgend jaar onder de loep te willen nemen. De Greenports ontvingen de afgelopen jaren miljoenen euro’s zogeheten FES-gelden: subsidies uit aardgasbaten.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.