Home

Achtergrond

Van Boxtel lijsttrekker D66 voor senaat

Roger van Boxtel wordt lijsttrekker voor D66 voor de Eerste Kamerverkiezingen van 2 maart volgens jaar.

Dat heeft een woordvoerder van de partij vanmiddag laten weten, voorafgaand aan het partijcongres zaterdag in Den Haag. Van Boxtel kreeg 56 procent van de stemmen van de leden.

Van Boxtel was Tweede Kamerlid (1994-1998) en minister van Grotestedenbeleid (1998-2002). Sinds 2003 is hij bestuursvoorzitter van zorgverzekeraar Menzis. Doordat de Eerste Kamer één dag per week vergadert, kan Van Boxtel bij Menzis blijven.

Partijvoorzitter Ingrid van Engelshoven denkt dat D66 met Van Boxtel kan groeien in de Eerste Kamer. D66 bezet nu twee van de 75 zetels, maar droomt van een verdriedubbeling bij de verkiezingen. De afgelopen jaren groeide D66 van een naar drie zetels in het Europees Parlement en van drie naar tien zetels in de Tweede Kamer, benadrukt ze. Van Engelshoven: "Met een hervormingsgezinde lijsttrekker als Van Boxtel krijgen VVD en CDA op de ene flank en de PvdA op de andere flank een zware dobber aan D66.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.