Home

Achtergrond 735 x bekeken 7 reacties

VWA vindt 450 dode verwaarloosde varkens op bedrijf

De Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) heeft zaterdag op een bedrijf in Midden-Limburg 450 dode varkens aangetroffen.

De dienst wil de gemeente niet verder met name bekendmaken. De aanwezige dierenarts sloot direct uit dat het hier om dierziekten ging; de dieren zijn door verwaarlozing om het leven gekomen. Er wordt een strafrechtelijk onderzoek ingesteld. De melding kwam bij de VWA binnen via de gemeente. Omdat er geen stroom aanwezig was op de boerderij is besloten dit te herstellen en zaterdag op locatie langs te gaan.

Op de boerderij bleek het te gaan om kadavers van reeds meerdere jaren oud en slechts bestaand uit botten en gemummificeerde resten.
Rendac is verzocht een container te plaatsen waarna de kadavers worden geruimd. Hierbij zijn controleurs van de VWA aanwezig.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Biggenfokker

  Ik hou mijn hart vast, als ik hoor hoe de banken met varkenshouders omgaan en ze dus geen uitweg geven, er zullen vast en zeker mensen doordraaien als er niet snel een oplossing komt.
  Meestal heeft zoiets een lange geschiedenis wat hieraan vooraf gegaan is voor zo iemand doordraait (overspannen of burn out zoals het in de gewone mensen wereld heet)en zijn vee geen voer meer voorschoteld.
  Vaak weet de famile hier zelfs niet van.
  Het is wel erg dat het zover moet komen.

 • no-profile-image

  Kadaver

  Kadavers van enkele jaren oud? Wat een sluitend I & R systeem hebben we dan in Nederland, of zitten ze daar weer eens te slapen????????????

 • no-profile-image

  gert

  voer is zeker te duur geworden door de hoge graanprijs

 • no-profile-image

  Han

  Kadaver. I&R klopte. Dieren waren niet afgevoerd. Dus aanwezig op bedrijf, alleen nooit inspectie geweest, gesloten deuren (denk ik). Alleen vraag je ej af hoe dit kan gebeuren in een overvol Nederland, waar de ene controleur de andere controleerd.

 • no-profile-image

  gert

  Laat de nVWA ook even in de Oostvaarderplassen kijken,daar speelt zoiets al jaren,daar willen ze wllens en wetens niet naar toe

 • no-profile-image

  Wim

  Hamstra,
  Zoals jij in je commentaar schrijft zou het nog moetten zijn,er zullen in NL nog wel plaatsen zijn waar het er nog een beetje oplijkt wat jij verwoord.
  Hier in salland is de buren plicht al lang een achterhaalt fenomeen,over de Arts maar niet gesproken de Dierenarts komt nog zonder tegenstribbelen een visite afleggen. Door de verharding van de maatschappij gebeuren dit soort zaken steeds meer het is triest maar hoort bij een welvaart staat. Ieder voor zich en god voor ons allen.

 • no-profile-image

  a hamstra

  Wens die boer veel sterkte, De voer leverancier, dieren arts, arts, kennissen buren (plicht) Waar zaten jullie. dit is erg droevig voor de boer, en zijn vee. ook voor ons boeren.Als je de commentaren leest in de pers, Vraag je je af,
  waarom er niet meer informatie gegeven word, over het hoe en waarom, Nu word deze boer afgeschilderd als dieren mis handelaar , iets waar ik niks van geloof .
  Wel dat dit een droevige achter grond moet hebben.

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.