Home

Achtergrond 406 x bekeken 4 reacties

VWA treedt op tegen illegale schapenslachterij

De Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) heeft twee slachters en twee anderen beboet vanwege illegaal onbedwelmd slachten van schapen.

Op een boerderij in het Noord-Brabantse Hedel werden drie geslachte schapen aangetroffen en één schapenvacht. Op het bedrijf stonden nog 28 schapen, die volgens verklaring van de schapenhouder niet zouden worden geslacht, maar opgehaald.

De VWA kwam in actie naar aanleiding van een melding van de lokale politie. In het Brabantse Zundert constateerde de politie dat in de garage achter een woning een schaap zonder bedwelming is geslacht. De VWA heeft aan de hand van het oormerk van het dier de handelaar kunnen achterhalen, die het dier naar eigen zeggen had verkocht voor de slacht aan een reguliere slachterij. Maar de vervoerspapieren konden zijn verhaal niet ondersteunen. Het karkas is in beslag genomen. Zowel tegen de garage-eigenaar als de veehandelaar is proces-verbaal opgemaakt.

De VWA heeft ook controles gehouden bij reguliere slachthuizen. Daar zijn geen incidenten gemeld. Er zijn op 16 november tienduizenden schapen en geiten onbedwelmd geslacht

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Ben.J.H. Mensink

  Het is een groot schandaal dat in onze society dieren onverdoofd mogen worden geslacht.Op zijn minst moeten zij toch in een toestand kunnen worden gebracht , waarbij zij het minst pijn lijden.
  Waar blijven de Dieren Bescherming en de Partij voor de Dieren.
  Vooral de laatste is er goed in onze boeren op allerlei manieren dwars te zitten.
  Maar aan deze kwestie wagen zij zich blijkbaar niet, uit angst waarvoor, voor reactie van uit de Islam ?
  Zij moeten zich enorm schamen niet voor de dieren die bescherming nodig hebben op te komen.

 • no-profile-image

  gerrie

  Thieme wordt geemmerd door Mohammed

 • no-profile-image

  ??

  En waar is M.Thieme?

 • no-profile-image

  g

  nooit geen vee meer laaten houden dit soort veehouders!
  en goed zwaar straf er op .

Of registreer je om te kunnen reageren.