Home

Achtergrond 2 reacties

VWA houdt 40.000 kuikens uit voedselketen

De nieuwe Voedsel en Waren Autoriteit (nVWA) heeft een partij van ruim 40.000 vleeskuikens afgekeurd voor menselijke consumptie.

De Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) heeft half november ruim 40.000 vleeskuikens afgekeurd voor menselijke consumptie. De wachttermijn voor gebruik van een diergeneesmiddel is niet aangehouden. De VWA vond in de kuikens residuen van het middel Kariflox. De kuikens worden vernietigd. De dienst stelt een strafrechtelijk onderzoek in.

Volgens de VWA ging het om een in Nederland geproduceerde koppel vleeskuikens. De dienst wil niet zeggen welke slachterij bij het incident betrokken is. Het is bij de VWA ook niet bekend of het gaat om een koppel dat afkomstig was van een IKB-bedrijf. De VWA kwam de zaak op het spoor bij controle van een onvolledig ingevuld formulier met keteninformatie.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Karin

  Ik begrijp uit het artikel dat de kuikens bij de slachterij afgekeurd zijn, dus toen ze toch al geslacht werden. Als het vlees dan ongeschikt blijkt voor consumptie, is vernietigen op dat moment de enige optie, lijkt me.

 • no-profile-image

  G. Ploeg

  Schandalig!! Het zijn geen gebruiksvoorwerpen maar levende wezens met gevoel!!

  Vernietigen maar! Vraag me af wat ze met de andere levende wezens, de mens, zouden doen!

Of registreer je om te kunnen reageren.