Home

Achtergrond 194 x bekeken

VVD wil vervanging top ProRail

De VVD wil dat de top van spoorbeheerder ProRail wordt vervangen.

Volgens Tweede Kamerlid Charlie Aptroot van de regeringspartij is het enorm ontregelde treinverkeer vorige week vrijdag, door een brand bij het verkeersleidingscentrum in Utrecht, echt de druppel voor de liberalen. Aptroot spreekt van een vertrouwenscrisis. Hij wees erop dat vorig jaar ook al grote problemen waren op het spoor wegens het winterweer.

De ChristenUnie is de problemen op de spoor zelfs zo zat, dat deze oppositiepartij pleit voor opheffing van ProRail. ChristenUnie-Kamerlid Arie Slob wil de railbouw en de aansturing van treinen en wissels, samen met Rijkswaterstaat, onderbrengen in een Rijksinfrabeheerder. De VVD gaat niet direct zover, aldus een een woordvoerder van Aptroot woensdag. Wel willen de liberalen misschien onderzoek laten doen naar een andere, betere structuur.

,,We begrijpen dat de brand van afgelopen vrijdag tot veel commotie leidt. De gevolgen waren ook enorm vervelend voor de reiziger'', aldus ProRail in een reactie. ,,Woensdagmiddag vindt in de Tweede Kamer een debat hierover plaats. We willen de uitkomst van het debat afwachten. We kunnen er nu nog niets over zeggen.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.