Home

Achtergrond 328 x bekeken 7 reacties

VVD wil uitleg Bleker over publicatie EU-subsidiegegevens

VVD-Kamerlid Janneke Snijder-Hazelhoff wil uitleg van staatssecretaris Henk Bleker (ELI) over de uitspraak van het Europese Hof van Justitie, dat de publicatie van subsidiegegevens onrechtmatig is.

Snijder wil weten wat de gevolgen zijn voor Nederland; Den Haag publiceert sinds enkele jaren ook de ontvangers van landbouwsubsidies met naam en toenaam. Het Hof oordeelde gisteren dat dat indruist tegen de privacyregels.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Boer

  Kort geleden verklaarde Nelie Kroes op t.v. (ivm telefoontarieven) dat de Europese wettten boven de Nederlandse wetten staan. Niet altijd leuk, maar daar hebben we het maar mee te doen.

 • no-profile-image

  arend

  en al die mensen met een gesubsudieerde melkertbaan,ook bekend maken op internet met naam en toenaam en adres met telefoonnummer met email en de maat van hun onderbroek en hoevaak hun vrouw met de buurman ligt te vozen.welkom in de wondere wereld van de WOB.

 • no-profile-image

  dier

  Ik wil best weten waar de subsidie terechtkomt, het zijn tenslotte belastingcentjes

 • no-profile-image

  herkauwer

  Wij zijn een vrije en zelfstandige rechtsstaat met een Wet Openbaarheid Bestuur. Dat wil zeggen dat dergelijke gegevens bij ons ingevolge de Wet openbaar zijn. Als de EU meent daar boven te kunnen gaan staan, dan adviseer ik om zo snel mogelijk uit die dictatoriale humbug te treden. Het wordt steeds gekker met die Brusselse Kermis!

 • no-profile-image

  geen boer

  voor mijn gevoel is hier inderdaad een grens overschreden. Kan men dan bijvoorbeeld sociale uitkeringen óók openbaar maken? Is ook belastinggeld.

 • no-profile-image

  gert

  dan ook de salarissen van ambtenaren publicereen !

 • no-profile-image

  arie noordam

  ik ben ook zeer geinteresseerd in de subsidies die gaan naar al die wazige stichtingen voor integratie, begeleiding en binnenhalen van buitenlanders, het in de watten leggen van crimi's, kortom alle stichtingen die subsidie ontvangen en zeker die stichtingen met een discutabel doel

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.