Home

Achtergrond

VVD verwacht veel leden op feestelijk congres

De VVD verwacht zaterdag ruim 1600 leden op het partijcongres in Arnhem. Het wordt een feestelijke bijeenkomst, want het is het eerste VVD-congres ooit waar de liberalen een premier in hun midden kunnen verwelkomen.

Mark Rutte zal de gevierde man zijn, die de partij vanuit een dieptepunt in 2009 van twaalf zetels in de peilingen in juni naar een overwinning leidde bij de Tweede Kamerverkiezingen. De liberalen werden met 31 zetels de grootste partij en ondanks een tumultueuze en langdurige formatie stond er op 14 oktober een kabinet van VVD en CDA bij koningin Beatrix op het bordes. Rutte sluit zaterdag de dag in congrescentrum Papendal af met een toespraak, daarvoor spreekt ook de nieuwe fractievoorzitter Stef Blok.

De partijleden stemmen aan het begin van de middag over de advieslijst voor de Eerste Kamerverkiezingen volgend voorjaar. MKB-voorzitter en oud-minister van Onderwijs Loek Hermans leidt de conceptlijst. Senator Heleen Dupuis staat op twee, oud-minister van Defensie en oud-Tweede Kamerlid Frank de Grave staat op vijf. De VVD is nu de tweede partij in de Eerste Kamer, met veertien zetels.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.