Home

Achtergrond

VN vragen om recordbedrag aan hulp

De Verenigde Naties hebben in 2011 7,4 miljard dollar (bijna 5,7 miljard euro) nodig voor noodhulp.

Dat maakte de volkerenorganisatie vandaag bekend. Niet eerder vroegen de VN de internationale gemeenschap om zo veel geld, dat bestemd is voor humanitaire hulp aan meer dan vijftig miljoen mensen in 28 landen.

Het meeste geld (1,7 miljard dollar ofwel 1,3 miljard euro) gaat naar Sudan. Daar zijn alleen al miljoenen mensen ontheemd door de burgeroorlog in Darfur. Het geld wordt gebruikt voor onder meer aankoop van voedsel.

Haïti en Pakistan, twee landen die dit jaar zijn getroffen door grote natuurrampen, ontvangen volgend jaar bijna 2 miljard dollar (1,5 miljard euro). In Pakistan wordt het geld besteed aan noodonderkomens, drinkwater, voedsel en gezondheidszorg. In Haïti gaat het vooral om drinkwater en bevordering van de volksgezondheid.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.