Home

Achtergrond 326 x bekeken

Update Dendrologische databank Dryade

De Dendrologische databank Dydrade is opgewaardeerd. Dryade is een databank met gegevens over de gebruikswaarde van boomsoorten als sierboom in stedelijke gebieden en in het landschap in Nederland.

De databank bevat gegevens over bomen en struiken die geschikt zijn voor aanplant in bossen, openbare parken, straten en wegen in Nederland. In het bestand kan worden gezocht op type boom of struik, de hoogte van de boom en of het een langzame of snelle groeier is. Ook geeft de databank informatie over bladvorm en kleur in zomer of winter en ziekten en plagen. De databank is gebaseerd op 25 jaar onderzoek van voorheen het Instituut voor Bos- en Natuurbeheer (IBN-DLO) en valt nu onder Alterra (Wageningen UR). Indertijd werd een Nederlandstalige versie van het bestand uitgebracht op CD-ROM. De databank is nu in een nieuw jasje gestoken en als Engelstalige versie online beschikbaar.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.