Home

Achtergrond 1 reactie

Uitstel herinzaai voor deel maisland op zand en löss

Maispercelen op zand en löss die dit najaar te nat zijn om direct met een vanggewas in te zaaien, mogen voorlopig met rust worden gelaten.

Telers krijgen niet direct een boete. Dit heeft het LNV-loket bekendgemaakt. De verplichting om een vanggewas te zaaien verandert op zich niet. Er is alleen uitstel toegestaan. Zodra het perceel voldoende droog is, moet alsnog worden ingezaaid.

De verplichting om direct in te zaaien vloeit voort uit de mestwetgeving. Door de vele regen van de afgelopen tijd was direct weer inzaaien niet altijd mogelijk. Bij controles wordt daar nu rekening mee gehouden. Was het niet mogelijk om een vanggewas te zaaien, dan legt de controleur geen boete op.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Boer

    Hoeveel goede zaai tarwe moet ik begin december bij temperatuur onder nul zaaien, als ik nu al weet dat ik begin februari het land ga bewerken voor het volgende gewas??????

Of registreer je om te kunnen reageren.