Home

Achtergrond 161 x bekeken

Treinen mogen weer rijden op Heuvellandlijn

Vervoerder Veolia mag weer treinen laten rijden op de Heuvellandlijn tussen Heerlen en Maastricht. De Inspectie voor Verkeer en Waterstaat heeft vrijdagavond het licht op groen gezet. Sinds vorige week donderdag mochten de treinen niet meer rijden als gevolg een slecht werkende wissels en seinen.

Dat maakte ProRail gisteravond bekend.

Het goede nieuws wordt onmiddellijk overschaduwd door minder goed nieuws: tussen Maastricht en Valkenburg rijden ook dit weekeinde geen treinen door een al eerder gepland onderhoud aan de wissels op het emplacement in Maastricht. Pas vanaf maandag kunnen mensen weer met de trein reizen op het hele traject.

De uitval van treinen en het inzetten van bussen heeft Veolia 100.000 euro gekost.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.