Home

Achtergrond 8 reacties

Topinkomen voor Britse varkenshouders

Engelse varkenshouders hebben hun inkomen in het belastingjaar tot 1 april 2010 met bijna een kwart zien toenemen tot ruim 82.000 euro.

Dat is bijna 14.800 euro meer dan vorig boekjaar en het hoogste bedrag in meer dan tien jaar. Varkenshouders stonden daarmee bovenaan op de inkomenslijst van Engelse boeren en tuinders, blijkt uit de jaarlijkse enquête onder boeren en tuinders van plattelandsministerie Defra.

In het afgelopen boekjaar ging het inkomen in de Engelse tuinbouw met 68 procent het sterkst omhoog naar gemiddeld 56.200 euro. Dat is 22.800 euro meer dan in het voorafgaande jaar. Verder zagen pluimveehouderijen hun inkomsten met bijna 40 procent oplopen naar 75.700 euro. Verder zagen rundveehouders hun inkomen met 20 tot 30 procent toenemen naar gemiddeld bijna 25.100 euro.

In de akkerbouw verdienden graantelers met een inkomen van 52.400 euro gemiddeld een derde minder en zagen andere akkerbouwers hun inkomen met bijna 20 procent teruglopen naar 75.250 euro. Ook in de melkveehouderij gingen de verdiensten met bijna 20 procent achteruit naar bijna 64.000 euro.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Jeroen

  @Varkenshouder, ik weet niet hoe ik het moet opschrijven en als ik het opschrijf het fout bedoel.
  Als voorbeeld de melkprijs van ons was ongeveer een maand geleden (als je het omgerekend naar euro´s) .040 eurocent, de melkprijs vandaag de dag is ongeveer 0,40 maar als ik de omrekenkoers van een maand geleden pak is het 0,43 eurocent. Dat bedoel ik, hebben ze gewoon de pound winst omgerekend naar euro´s dan heb je niks aan dit nieuwsbericht, is het besteedbaar inkomen dus daadwerkelijk gestegen of is het puur de verschil in waarde tussen euro en pound, wat het verschil nu laat zien. Snap jij wat ik bedoel?

 • no-profile-image

  Varkenshouder

  Met fors minder varkens (UK) fors meer verdienen. Ze zijn zo dom nog niet daar.

 • no-profile-image

  pete

  Bruto, netto, voerwinst, wat zal het wezen????

 • no-profile-image

  koetje

  Nog even doorrekenen en je zit zo boven de Balkenendenorm.

 • no-profile-image

  Varkenshouder

  Beste Jeroen, ik ken er redelijk wat collega's en hoewel ze een aantal jaren terug aan de rand van de afgrond stonden, zijn ze inmiddels flink boven Jan. Vooral het chauvinisme wat ze opgeroepen hebben (eet vlees van eigen bodem) en de forse terugval van aanbod heeft hen geen windeieren gelegd.

 • no-profile-image

  Jeroen

  Zijn deze omgerekende koersen verekend alleen van pound naar euro? Dan is de nieuwswaarde nog beperkt.

 • no-profile-image

  Han

  Jeroen. het verhaal van Varkenshouder zal best kloppen en is er inderdaad ook in Euro's meer verdiend. Door de koerswijziging van de pound t.o.v. de euro kan de import wel eens geen goed gedaan hebben + de chauvinistische uitroep >eet vlees van eigen bodem<. Dit laatste zouden alle landbouw landen moeten doen.

 • no-profile-image

  Jeroen

  @Varkenshouder, dat kan jij concluderen uit dit nieuwsbericht? Knap... volgens mij mist er nogal wat info, waaruit je kan oordelen, dat ze beter zijn gaan verdienen!

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.