Home

Achtergrond 214 x bekeken

Tomatenbedrijven voorop in duurzaamheid

Met Greenco en TW van Noord heeft The Greenery nu drie tomatenbedrijven het predicaat Nature Counts toegekend.

Het is een waardering voor de voorloperspositie op één van de benoemde duurzaamheidsthema's. Eerder kreeg Van den Bosch al het predicaat voor de verrichtingen op gebied van aardwarmte. De twee nieuw erkende bedrijven kregen de erkenning voor activiteiten op gebied van plantgezondheid. The Greenery wil met het predicaat een voorloperstechniek stimuleren tot bredere toepassing. Beide teeltbedrijven verwachten met het zogenaamde weerbaar telen plantgezondheid zo te verbeteren dat de laatste stap naar residuvrij telen gemaakt kan worden.

Het predicaat moet de bedrijven onderscheiden naar afnemers. "De voorsprong is niet in financiële resultaten uit te drukken", stelde Jos van Mill van Greenco. "Wel kan het ons op langere termijn een voordeel geven om onze voorkeurspositie bij afnemers te behouden." Bij de uitreiking van de predicaten stelde Van den Bosch dat het predicaat of gebruik van aardwarmte inderdaad geen meerprijs oplevert, maar wel een sterkere positie bij afnemers.

Of registreer je om te kunnen reageren.