Home

Achtergrond 508 x bekeken

Toenemend optimisme bij veel Europese boeren

Agrarisch ondernemers in een aantal grote Europese landen zijn optimistischer dan een half jaar geleden.

Dat blijkt uit een enquête die is gehouden door de Duitse boerenbond DLG in samenwerking met het onderzoeksbureau Kleffman Group.
Nederlandse boeren hebben aan het onderzoek niet meegedaan. Voor het halfjaarlijkse onderzoek zijn ongeveer 3.500 boeren uit Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Polen, Tsjechië en Hongarije ondervraagd.

Volgens Achim Schaffner van DLG blijft de economische omgeving voor de Europese boeren verbeteren. "Agrarisch ondernemers vinden dat de economische situatie nu beter is dan een half jaar geleden." Het verbeterde economisch klimaat leidt tot meer investeringen, vooral in Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.

De investeringsplannen in Duitsland zijn ongeveer gelijk gebleven.

Of registreer je om te kunnen reageren.