Home

Achtergrond

Tientallen doden na hevige regenval Marokko

In Marokko zijn zeker dertig doden gevallen na hevige regenval.

24 Slachtoffers vielen toen een bus een ravijn in reed en werd meegesleurd door het water.

Dit heeft MAP, het nationale persbureau van het Noord-Afrikaanse koninkrijk, dinsdag gemeld. De inzittenden van de bus waren fabrieksarbeiders die van hun nachtdienst naar huis terugkeerden. De bus was onderweg van de plaats Bouznika, 40 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Rabat, naar Casablanca.

Marokko heeft last van overstromingen door hevige regenval. Maandag kwamen drie mensen in de stad Khenifra om, toen hun huis door het water werd weggespoeld. In Noord-Marokko verdronk een man in een rivier. Zes anderen die door het snelstromende water werden meegezogen, worden vermist. In Casablanca bleven de scholen dinsdag dicht, nadat daar in korte tijd ongeveer 180 millimeter regen was gevallen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.