Home

Achtergrond

Terre des Hommes verliest overheidssubsidie

Kinderhulporganisatie Terre des Hommes krijgt de komende vijf jaar geen subsidie van de overheid meer.

Dat heeft staatssecretaris Ben Knapen (Buitenlanse Zaken) maandag laten weten. Terre des Hommes had samen met het Liliane Fonds en Kinderpostzegels Nederland een alliantie gevormd in een poging een bijdrage van het Rijk te blijven ontvangen. Ook 22 andere allianties hadden een aanvraag ingediend. Knapen heeft aan negentien samenwerkingsvormen subsidie toegekend. Het gaat in totaal om 67 ontwikkelingsorganisaties.

Het was de bedoeling dat die de komende vijf jaar samen ruim 2,1 miljard euro zouden krijgen. Dat bedrag wordt echter lager, omdat het kabinet heeft afgesproken flink te bezuinigen op Ontwikkelingssamenwerking.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.