Home

Achtergrond 329 x bekeken

'Telersvereniging Conference wordt opgericht'

Telersvereniging Conference heeft voldoende steun bij perentelers om door te gaan.

Dat zegt voorzitter Dick Lagerweij. Op 15 december is de oprichtingsvergadering. Op basis van de aanmeldingen wordt de grens van 80 procent van het areaal gehaald. "Op basis van de inschrijvingen die nu binnen komen ziet het er goed uit. Dat gaat dus lukken."

De telersvereniging heeft bij de Nederlandse Fruittelersorganisatie (NFO) een plan ingediend om de kwaliteit van Conference in het schap te verbeteren. TVC wil dat NFO dat plan uitvoert. Zo niet, dan wil TVC het plan op zich nemen. "In twee maanden kan dit plan operationeel zijn. We hebben NFO een deadline gesteld. We willen uitdrukkelijk geen dubbel werk doen."

Lagerweij wil NFO ook aanzetten tot een snellere uitvoering van de voorstellen uit het Berenschotonderzoek naar de afzetstructuur. "Het rapport ligt er nu acht maanden en op het prijsoverzichtmodel na, is er niets gebeurd." Tijdens de discussie-avond afgelopen week van NFO pleitte Lagerweij voor een versnelling van de uitvoering van promotieplannen voor Conference. Het steekt Lagerweij dat de plannen pas echt beginnen in het najaar van 2011. Nu gebeurt nog te weinig. "Het enige concrete is dat een paar kratten Conference op de Fruit Logistica te zien waren. Er zijn ook berichten verstuurd naar Duitse media dat de Nederlandse peren zo goed zijn. Er is toch al 60.000 euro verdampt."

Volgens NFO zijn gelden niet eerder beschikbaar dan 2011. Dit jaar is op initiatief van de NFO al wel extra ingezet op promotie, zegt NFO-directeur Siep Koning.

Of registreer je om te kunnen reageren.