Home

Achtergrond

Taakstraf voor verkrachter uit den boze

Minister Ivo Opstelten en staatssecretaris Fred Teeven (Veiligheid en Justitie) willen af van het opleggen van taakstraffen bij ernstige zeden- en geweldsmisdrijven.

Dat blijkt uit een nota die zij vandaag aan de Tweede Kamer sturen. Opstelten en Teeven vinden dat ernstige zeden- en geweldsmisdrijven zeer ingrijpend en traumatisch zijn voor de slachtoffers. Beide bewindslieden vinden daarom een taakstraf geen geschikte straf voor deze misdrijven.

Het besluit gaat verder dan het in 2009 bij de Tweede Kamer ingediende wetsvoorstel van het vorige kabinet om taakstraffen bij ernstige zeden- en geweldsmisdrijven in te perken. In dat voorstel bleef voor een zedendelinquent een combinatie van een taakstraf met een voorwaardelijke vrijheidsstraf mogelijk.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.