Home

Achtergrond 157 x bekeken

Suriname is malariakampioen van Amerika

Suriname is de malariakampioen van het Amerikaanse continent.

Dat stelde de Pan American Health Organisation (PAHO), een regionale divisie van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO. Door een hechte samenwerking van deskundigen en beleidsmakers zijn de dorpen in het Surinaamse binnenland inmiddels vrijwel geheel vrij van malaria. Alleen op de goudvelden komt de ziekte nog voor, onder de veelal Braziliaanse goudzoekers.

Marthelise Eersel, directeur op het Surinaamse ministerie van Volksgezondheid, is opgetogen. "We werken al bijna zestien jaar aan de eliminatie van malaria. Dit is een geweldige erkenning", zei ze vrijdag op de Surinamse site starnieuws.com. Malaria wordt veroorzaakt door parasieten die via een muggenbeet in het lichaam komen. De ziekte kan dodelijk zijn, terwijl ze al met klamboes en antimuggenmiddelen te voorkomen is.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.