Home

Achtergrond 374 x bekeken

Suikerbietenoogst verloopt prima ondanks vele regen

De Friese akkerbouwer Jan Kloppenburg rooit met hulp van zijn buurman een perceel van 5 hectare suikerbieten.

Het rooien verloopt, ondanks de regen van de afgelopen weken, prima. Dat hij voor de oogst de drains door heeft gespoten, draagt hier een steentje aan bij. Bovendien spoort het nauwelijks in met het tweefasige rooisysteem van WKM, vertelt Kloppenbrug. De Fries rooide al eerder suikerbieten. De bietencampagne van Suiker Unie verloopt voorspoedig. De fabrieken breken verwerkingsrecords. Foto Roelof Stroetinga

Jan Pannekoek, medewerker van fruitbedrijf Verrips uit Tricht, rooit Jonagoldbomen. De bomen staan er twaalf jaar en dit jaar was de opbrengst nog redelijk, maar de maat te grof. Verrips wil hier ook weer appelbomen planten, maar is nog niet uit de raskeuze. "We willen daar nog naar kijken, maar het gaat tussen drie moderne rassen." Het bedrijf teelt al Junami en Kanzi. Mogelijk wordt het één van beide. Verrips wil goed kijken naar de vooruitzichten voor de clubrassen. Foto William Hoogteyling

Een kudde van zo’n zeshonderd Merino-schapen trekt door Madrid, waar afgelopen weekeinde het festival La Transhumancia is gevierd. Het jaarlijkse evenement staat voor de seizoenstrek van schapen van de hoger gelegen weiden in de noordelijke Spaanse bergen naar de lagere en vlakker gelegen gronden in het Zuiden. Verschillende kuddes komen dan door het historische stadscentrum en langs de fonteinen van de Plaza de Cibeles. De meeste herders hebben een vaste woning met een of twee seizoensonderkomens. Foto ANP

Bezoekers van de VAS-slagersvakbeurs in de Amstelborgh/Borchland-hal in Amsterdam bekijken de bekroonde worsten en andere vleeswaren achter deze vitrine goed. Verlekkeren zich er misschien aan. Bijvoorbeeld aan de Nimweegse leverworst van slager Wim Coenen uit Nijmegen en de paté van wild zwijn van Weltens in Meerssen. De beurs begon vandaag en duurt nog tot en met morgen. Foto Sebastiaan Rozendaal

Medewerker Galtjo Woltjer plukt champignons bij teeltbedrijf Synergon in Winschoten. Volgens werkleider Pieter den Delden is het bedrijf mogelijk het enige Nederlandse champignonbedrijf met een sociale werkplaatsfunctie. De bakjes worden gedekseld door een ander bedrijf en als gangbaar product afgezet. Den Delden zegt na te denken over een keurmerk. Nu is het product niet herkenbaar als maatschappelijk product in onder meer de supermarkt van Albert Heijn van Winschoten. Foto Koos van der Spek

Akkerbouwer Arjen Stevens sorteert Agria-pootgoed voor export naar Syrië. Foto Axipress

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.