Home

Achtergrond 173 x bekeken

'Sturing ontbreekt in energieplannen EU'

In de plannen van de Europese Commissie voor een slimme Europese energie-infrastructuur ontbreken sturing en een visie voor de lange termijn.

Dat heeft PvdA-Europarlementariër Judith Merkies vandaag gezegd. "De plannen van de Europese Commissie zijn mooi, maar wat zijn de concrete stappen? Woorden moeten nu ook in daden omgezet worden'', aldus Merkies.

De Europese Commissie presenteerde vandaag haar plannen voor de komende twintig jaar voor een vernieuwde energie-infrastructuur. Die moet een Europese energiemarkt mogelijk maken. De commissie wil dit bereiken door bestaande energienetwerken slimmer te maken en door ontbrekende verbindingen tussen verschillende landen aan te leggen.

De commissie wil daarnaast ook dat er meer regionale samenwerkingsverbanden komen, bijvoorbeeld tussen de landen rondom de Noordzee.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.