Home

Achtergrond 197 x bekeken

Studenten protesteren in Den Haag

Een duizendtal studenten heeft vandaag geprotesteerd bij het gebouw van de Tweede Kamer in Den Haag tegen kabinetsplannen om te bezuinigen op het hoger onderwijs.

De studenten denken dat de drempel om te gaan studeren voor veel jongeren te hoog wordt door de maatregelen.

Veel demonstranten waren gehuld in blauwe vuilniszakken. Ze droegen spandoeken mee met teksten als "Mijn pa is niet rijk genoeg om studie te betalen''. Het kabinet wil onder meer langstudeerders aanpakken door hen extra collegegeld (tot ongeveer 5000 euro) te laten betalen als ze langer over hun studie doen dan de bedoeling is. De regering wil ook universiteiten en hogescholen financieel straffen als studenten hun studie niet op tijd afronden. Verder zijn er plannen om te bezuinigen op de studiefinanciering door studenten geld te laten lenen.

De studentenacties worden georganiseerd door onder meer de SP en de studentenvakbond LSVb. De studenten zijn opgeroepen voor de demonstratie via Twitter en Faceboek. Volgens het SP-Tweede Kamerlid Jasper van Dijk is dat pas enkele dagen geleden gebeurd. Hij was zeer tevreden over de opkomst. Deze demonstratie was volgens hem pas het begin van meer protest.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.