Home

Achtergrond 256 x bekeken

'Stimulans om te investeren in duurzame stal valt weg'

Door afschaffing van de groenfinanciering valt een stimulans weg om te investeren in duurzame stallen.

Dat zei Wim Thus, directeur landbouw van Rabobank Nederland gisteren tijdens een bijeenkomst van de Groep Gezondheidszorg Landbouwhuisdieren van de KNMvD. Het nieuwe kabinet heeft aangegeven de groenfinanciering te willen stopzetten. "Het is nog niet definitief, maar het zit er wel aan te komen", zegt Thus.

Vooral in de glastuinbouw is veel gebruik gemaakt van deze financiering. "Er zijn periodes dat de helft van de nieuwe glastuinbouwlocaties via groenfinanciering werd betaald", aldus Thus. Voor de veehouderij heeft de groenfinanciering nog niet veel betekend. "Vorig jaar hebben we het eerste melkveebedrijf via groenfinanciering gefinancierd. De belangstelling voor het product om te investeren in duurzame stallen was nog niet heel groot, maar het was wel een impuls voor de duurzame veehouderij. Het had een vliegwieleffect kunnen hebben. Nu moet de extra impuls om te investeren in duurzame stallen ergens anders vandaan komen", aldus Thus.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.