Home

Achtergrond

Stichting De Kleine Aarde heft zichzelf op

Stichting De Kleine Aarde stopt na 38 jaar met haar ecopark in Boxtel.

Geldgebrek en het verliezen van de maatschappelijke rol zijn de belangrijkste redenen het centrum op te heffen, laat directeur Martijn Messing vandaag weten. De afgelopen jaren lieten volgens Messing 750.000 bezoekers een 'voetafdruk' achter in het park.

De Kleine Aarde vertolkte een voortrekkersrol in het laten zien van alternatieven voor een duurzame samenleving. Zo introduceerde het park de ecologische voetafdruk, een methode om te bepalen hoeveel ruimte een mens op aarde nodig heeft voor zijn consumptiebehoefte.

Een andere belangrijke reden om het ecopark te sluiten, is het wegvallen van de jaarlijkse financiële steun van de Postcodeloterij. De kosten voor het onderhoud en draaiende houden van het park waren daardoor niet meer op te brengen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.