Home

Achtergrond

Start gesprekken kandidaat PT-voorzitter

De adviescommissie van het Productschap Tuinbouw (PT) verwacht begin december te starten met gesprekken met eindkandidaten voor de functie van voorzitter van het Productschap Tuinbouw (PT).

Volgens Bart Bruggeman, als PT-bestuurder voorzitter van de adviescommissie, wordt op dit moment een longlist van 30 kandidaten teruggebracht naar elf. Na benadering van deze kandidaten zal een kleiner aantal eindkandidaten overblijven, verwacht Bruggeman.

De dertig kandidaten hebben zich namelijk niet allemaal actief zelf gemeld. Eerder werd bekend dat 12 kandidaten zijn ingebracht door derden, ondermeer door bestuurders. Verder is een aantal kandidaten geselecteerd door het Nationaal Register. "Zij hebben zich ooit hiervoor ingeschreven, maar het kan zijn dat ze door persoonlijke omstandigheden nu af zien van zo’n functie." Een deel van de kandidaten heeft zich na een wervingsadvertentie actief gemeld voor de functie.

Volgens Bruggeman bestaat de longlist uit kandidaten van binnen en buiten de tuinbouwsector. Het proces gaat onder grote snelheid. "Tjibbe Joustra heeft aangegeven tot 1 februari alle taken te zullen blijven uitoefenen. We willen dan ook een nieuwe voorzitter hebben."

Of registreer je om te kunnen reageren.