Home

Achtergrond 224 x bekeken

Spannende tijd voor uitbreidingsplannen Keukenhof

Er breekt een spannende week aan voor de plannen van de compensatie van bollengrond die noodzakelijk werd geacht in verband met de uitbreidingsplannen van de bloemententoonstelling Keukenhof in Lisse.

Voor de uitbreiding zal naastliggende bollengrond worden gebruikt. In het kader van de afspraken binnen de Greenport moet in dergelijke gevallen echter de verloren gegane grond worden gecompenseerd.

Het eerder uitgedachte plan werd door de provincie afgekeurd, waarna Keukenhof besloot de miljoen euro die voor de aankoop van alternatieve grond beschikbaar is, over te maken naar de Greenport Ontwikkelings Maatschappij (GOM) die met dat geld de verrommeling in de streek kan aanpakken. De gemeenteraad van Lisse steunt dit plan, doch de vraag is of de in de Greenport Bollenstreek gebundelde gemeentebesturen er ook zo over denken.

Vooralsnog lijkt het er op dat er tegengas is te verwachten. Bij enkele bestuurders/raadsleden in de bollenstreek heerst namelijk de mening dat Keukenhof minimaal vier miljoen zou moeten betalen. “Het spreekt voor zich dat de toekomst van de Keukenhof van groot belang is voor Keukenhof, voor Lisse, voor de Greenport Duin- en Bollenstreek en zelfs voor Nederland. Als gemeente Lisse zijn we koortsachtig bezig om een oplossing te vinden die rekening houdt met de compensatieafspraken en die op draagvlak kan rekenen binnen de gemeenten in de Greenport,” aldus de Lissese wethouder van ruimtelijke ordening Bas Brekelmans.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.