Home

Achtergrond 192 x bekeken

Sneeuw leidt tot drukste avondspits ooit

De avondspits van maandag 29 november gaat de boeken in als de drukste avondspits in de Nederlandse geschiedenis.

Als gevolg van de sneeuwval stond er rond zes uur ’s avonds 880 kilometer file op de Nederlandse wegen. Dat heeft de Verkeersinformatie van de ANWB gemeld. Hiermee heeft de avondspits de derde plaats behaald in het lijstje met drukste files ooit. De twee koplopers waren allebei ochtendspitsen. Op 25 maart 2008 stond er in totaal 888 kilometer aan files, maar 8 februari 1999 blijft met 975 kilometer de absolute recordhouder. Alle drie de drukste spitsen ooit werden veroorzaakt door sneeuwval.

Automobilisten pasten maandagavond vooral in de regio’s Utrecht en Amsterdam hun tempo merkbaar aan. De langste files stonden rond half zes op de A27. In beide richtingen stond daar toen meer dan 50 kilometer file. Ook op de A12 stond om half zes in beide richtingen meer dan 40 kilometer file.

Volgens de ANWB is het opvallend dat de sneeuwval amper tot grote ongevallen op de weg heeft geleid. Normaal telt Nederland op maandag rond zes uur, op het hoogtepunt van de spits, zo’n 200 kilometer file. Rond half zeven begonnen de files snel af te nemen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.