Home

Achtergrond

Sneeuw leidt tot 900 kilometer file

Het winterweer heeft maandagmiddag rond halfzes geleid tot 900 kilometer file op de Nederlandse wegen.

Dat meldt de Verkeersinformatie van de ANWB. De drukte op de wegen staat daarmee op de tweede plaats in Nederland ooit. De lange rijen op de wegen worden veroorzaakt door automobilisten die stapvoets rijden vanwege een sneeuwfront dat van het oosten naar het westen trekt.

Vooral in de regio’s Utrecht en Amsterdam passen automobilisten hun tempo merkbaar aan. De langste files stonden rond half zes op de A27. In beide richtingen stond daar toen meer dan 50 kilometer file. Ook op de A12 stond om half zes in beide richtingen meer dan 40 kilometer file.

Volgens de ANWB is het opvallend dat de sneeuwval voorlopig nog niet tot grote ongelukken op de weg heeft geleid. Normaal telt Nederland op maandag rond half zeven, op het hoogtepunt van de spits, zo’n 200 kilometer file.

De drukste spits in de geschiedenis kende Nederland vooralsnog op 8 februari 1999. Toen leidden flinke sneeuwval en een aantal gekantelde vrachtwagens in de ochtendspits tot 975 kilometer file.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.