Home

Achtergrond 200 x bekeken

Smit gaat sleepboot kantelen

Bergingsbedrijf Smit hoopt de sleepboot die donderdagmiddag omsloeg op de Nieuwe Waterweg bij Hoek van Holland, vandaag rond half vijf te kantelen.

Dat gaat minimaal 1,5 uur duren. Dat heeft een woordvoerster van het bedrijf laten weten. De sleepboot werd vrijdag naar de Rotterdamse Waalhaven gesleept. Sindsdien wordt geprobeerd het schip te kantelen. Dat mislukte onder meer zondag door problemen met de kabels die het gezonken vaartuig weer recht moeten trekken. Er werd een poging gedaan met een haak, maar dat bleek ook niet voldoende. Smit gebruikt daarom maandagmiddag twee haken.

Door het ongeval, vermoedelijk veroorzaakt door het stormachtige weer, kwamen de machinist en de kapitein om het leven. Het stoffelijk overschot van de kapitein is nog steeds niet gevonden. Drie andere opvarenden overleefden het ongeval.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.