Home

Achtergrond 3 reacties

Slechte appeloogst leidt tot duur appelsap

De Nederlandse Vereniging Frisdranken, Waters en Sappen (FWS) voorspelt hogere prijzen voor appelsap door de slechte oogsten in Polen, Duitsland, Italië, maar ook in landen als China, Oekraïne en Hongarije.

Ook signaleert de FWS dat appeltelers in Europa en China meer in koelcellen investeren, waardoor minder fruit direct na oogst aan de industrie wordt aangeboden. Hoeveel hoger de sapprijzen uitpakken is niet duidelijk. In Nederland is de trend al enige tijd zichtbaar door hogere prijzen voor industriefruit. FWS verwacht overigens ook hogere sinaasappelprijzen door een matige oogst in Brazilië.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  dirk

  Dan maar aan de melk, kan een ander er ook eens een graantje van mee pikken.

 • no-profile-image

  Jac

  precies exact, zo overdreven hoog is het nu ook weer niet. Snap niet dat men zo moet schreeuwen dat appelsap duur wordt. vorig jaar ging het industriefruit weg voor rond de 5 ct per kg, ik heb toen nergens gelezen dat het sap goedkoper werd......
  Wat betreft de reactie van Dirk, mensen drinken toch al jaren gesubsidieerde melk voor een nette prijs......

 • no-profile-image

  exact

  Dirk, ik denk dat je er geen idee van hebt dat industriefruit afgelopen jaar voor een fractie van de plukkosten, laat staan de teeltkosten, naar sapfabrikanten ging. Het artikel suggereert goede prijzen nu, de werkelijkheid is nogal wat schrijnender dan graan van €0,10.

Of registreer je om te kunnen reageren.