Home

Achtergrond

Situatie leliebollen nog lastiger

Door de overmatige nattigheid op de bloembollenvelden zijn de lelies flink in de groei geremd, waardoor er tot op heden aanzienlijk minder grove bollen zijn gerooid dan verwacht.

Inmiddels zijn dan ook door de kwekerij de nodige brieven over de tekort-meldingen verzonden.

Is de wateroverlast een situatie waardoor de lelies in een lastige situatie zijn gekomen, de voorspelde weersomstandigheden dreigen dat nog te verergeren. Er wordt voor deze week minimaal matige vorst voorspeld. De kwekers die nog niet alles hebben gerooid willen dus graag zo spoedig mogelijk het restant van de oogst binnen halen voordat de lelies zijn overgeleverd aan de vorst. Voor velen blijft het echter bij die wens, want op veel percelen is er zoveel regenwater gevallen dat zelfs de sterke tractoren niet in staat zijn om daarover met de rooimachines te rijden.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.