Home

Achtergrond 186 x bekeken

Sietske H. enige verdachte babymoorden

Sietske H. uit het Friese Nij Beets is de enige verdachte in de moord op haar vier baby's.

Het onderzoek naar de vader(s) is afgerond. Het OM ziet geen strafrechtelijke betrokkenheid van anderen. Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) in Leeuwarden donderdag bekendgemaakt.

De vrouw (26) wordt ervan verdacht vier van haar eigen baby’s om het leven te hebben gebracht. Daarna stopte ze de lijkjes in vier koffers die ze bewaarde op de zolder in haar ouderlijk huis. Over geslacht en doodsoorzaak wil het OM op dit moment geen uitspraken doen.

Het OM wil dat de vrouw wordt opgenomen in het Pieter Baancentrum (PBC). Volgens een woordvoerder is de psychische toestand van de vrouw het enige dat nog onderzocht moet worden. Zij zit nu in de vrouwengevangenis in Zwolle. Naar verwachting zal ze over enkele weken worden overgeplaatst naar het PBC; dat kon niet eerder, omdat het centrum een wachtlijst heeft. Sietske H. mag eventuele behandeling weigeren, maar volgens het OM gaat ze hoe dan ook naar het PBC voor observatie.

De vrouw is dinsdag niet aanwezig bij de eerste openbare zitting in de rechtbank in Leeuwarden. De verwachting is dat de inhoudelijke behandeling van de strafzaak plaatsvindt in het tweede kwartaal van 2011.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.