Home

Achtergrond 167 x bekeken

Shell en Gazprom trekken banden aan

Oliemaatschappij Shell en de Russische branchegenoot Gazprom willen op een aantal vlakken nauwer samenwerken.

De topmannen van beide concerns, Peter Voser en Alexey Miller, tekenden daartoe vandaag een overeenkomst. De bedrijven kijken onder meer naar samenwerking in de zogeheten downstreamactiviteiten in Rusland en Europa. Onder die activiteiten vallen raffinage, chemie en de verkoop van olieproducten. Gazprom zal daarnaast deelnemen in olie- en gaswinning buiten Rusland.

"Deze plannen onderstrepen de sterke band die onze bedrijven in de afgelopen jaren hebben opgebouwd'', aldus Shelltopman Peter Voser. "Rusland is een belangrijke regio voor de ontwikkeling van nieuwe energie en ik verwacht dat het een belangrijke rol zal spelen in de groeiende vraag naar olie en gas in de komende jaren.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.