Home

Achtergrond 270 x bekeken

Schoon vlees bij slager Contador

De Spaanse wielrenner Alberto Contador gaat vermoedelijk een moeilijk dopingproces tegemoet.

Het mondiale antidopingbureau Wada bezocht de slager waar het veelbesproken vlees dat de Spanjaard heeft gegeten, is gekocht. Wada vond geen sporen van het verboden spierversterkende middel clenbuterol. Dat meldt de Spaanse krant El Pais.

De Spaanse wielerbond buigt zich over de positieve dopingtest van Contador in de afgelopen Ronde van Frankrijk. Minieme hoeveelheden van clenbuterol werden aangetroffen in het urinemonster van de tourwinnaar, die beweert dat de verboden stof in vlees heeft gezeten dat hij at. De renner is voorlopig geschorst.

De bevindingen van Wada weerleggen het verweer van Contador. Volgens El Pais onderzochten inspecteurs alle vleesproducten van de bewuste slagerij en troffen ze nergens clenbuterol aan. Het Wada heeft volgens de krant in zijn rapportage ook verwezen naar een studie van de Europese Unie uit 2008. In dat jaar werden 300.000 vleesmonsters op de aanwezigheid van clenbuterol gecontroleerd en was er slechts één stuk vlees vervuild. Clenbuterol is een verboden groeihormoon voor vee.

De 27-jarige Contador wacht op het oordeel van de Spaanse wielerbond, die het rapport van Wada ook in bezit heeft. De maximale straf voor doping is twee jaar schorsing.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.