Home

Achtergrond

Scholen bang voor uitval zorgleerlingen

Bezuinigingen op het voortgezet onderwijs aan leerlingen die extra zorg en aandacht nodig hebben, zullen leiden tot meer uitval van deze leerlingen.

Dat blijkt maandag uit onderzoek van de VO-raad onder honderd schoolbesturen. Het kabinet-Rutte wil volgens de VO-raad met 300 miljoen euro fors bezuinigen op het passend onderwijs. Hierin worden kinderen begeleid die extra zorg nodig hebben, zoals kinderen met autisme.

Van de ondervraagde scholen in het voortgezet onderwijs verwacht 57 procent dat het aantal zorgleerlingen dat voortijdig uitvalt, zal toenemen. Meer dan twee derde van de scholen denkt te moeten snijden in de begeleiding van deze categorie leerlingen. Het aannemen van gekwalificeerd personeel zal volgens 17 procent lastiger worden als er minder geld beschikbaar is.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.