Home

Achtergrond

San Francisco bant speeltje uit ongezond menu

San Francisco legt als eerste stad in de Verenigde Staten het 'Happy-Mealspeeltje' aan banden.

Vanaf volgend jaar december mogen restaurants geen speelgoed meer weggeven bij ongezonde kindermenu's.

De stadsraad nam woensdag met acht tegen drie stemmen een wet van die strekking aan. Dit tot ongenoegen van de Nationale Restaurant Vereniging en de fastfoodketen McDonald's, die als eerste met het bekende Happy Meal met een gratis speeltje marketing rechtstreeks op kinderen richtte. "Wij zijn buitengewoon teleurgesteld over dit besluit. Dit is niet wat onze klanten willen, en die hebben er ook niet om gevraagd'', aldus een woordvoerster van McDonald's.

Restaurants mogen ook straks kinderen nog wel een cadeautje geven, maar alleen bij een maal van maximaal 600 calorieën waarin groente en fruit zit. Het drankje erbij mag ook niet al te veel vet of suiker bevatten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.