Home

Achtergrond 181 x bekeken

SP wil onderzoek naar verkoop Nuon

De SP in Provinciale Staten van Gelderland willen een onderzoek naar de verkoop van energiebedrijf Nuon aan het Zweedse Vattenfall.

Dat maakte de partij vrijdag bekend. De provincie Gelderland besloot vorig jaar tot verkoop van Nuon. Gelderland bezat bijna 45 procent van de aandelen van Nuon en was daarmee grootaandeelhouder. De provincie strijkt 4,4 miljard euro op voor Nuon. Volgens de SP heeft Vattenfall te diep in de buidel getast en stoot het bedrijf daarom nu activiteiten af. "Zonnecelfabriek Helianthos wordt afgeknepen en afspraken over vergroening worden op de lange baan geschoven'', stelt de partij.

De SP wijst verder op een kritisch rapport over het besluit van de provincies Noord-Brabant en Limburg om energiebedrijf Essent aan het Duitse RWE te verkopen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.