Home

Achtergrond 169 x bekeken 9 reacties

SGP: geen crèchesubsidie voor hogere inkomens

Ouders met hoge inkomens vanaf 100.000 euro moeten volgens de SGP geen kinderopvangtoeslag meer krijgen in de toekomst.

Tweede Kamerlid Elbert Dijkgraaf van de SGP gaat dit voorstel maandag inbrengen tijdens een wetgevingsoverleg over de kinderopvang. De kinderopvangsubsidie is vooral bedoeld om vrouwen meer aan het werk te krijgen. Maar volgens Dijkgraaf blijkt uit onderzoek dat financiële steun voor de kosten van de crèche bij hogere inkomens geen rol speelt in de keuze om te gaan werken.

Dijkgraaf wil verder dat ouders die dat kunnen dragen, minimaal de helft van de kinderopvangkosten zelf gaan betalen. Nu betalen ouders met kinderen op de crèche ongeveer een derde van de kosten. De SGP'er maakt bij dit voorstel een uitzondering voor onder meer eenoudergezinnen en lage inkomens.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  melkveehouder

  @chantal, gelukkig zijn er ook nog vrouwen met gezond verstand

 • no-profile-image

  Edith

  Mijn man heeft een hoog inkomen,en ik die in de zorg werkt,een laag inkomen.
  Door dit voorstel van de SGP kan ik thuis achter het aanrecht staan,terwijl mijn man nergens last van heeft, bedankt SGP met je oudbollige mannetjes cultuur waar ook de vrouwen niet welkom zijn.Door jullie visie en beleid raak ik mijn baan en pensioen kwijt,omdat ik een man heb die veel verdiend,toch maar gaan scheiden denk ik!

 • no-profile-image

  burger

  Misschien bedoelt Edith dat het voor haar dan financieel zinloos is om te gaan werken. Het geld dat ze verdiend kan dan rechtstreeks naar de kinderopvang. Hoeveel voldoening je misschien ook uit je werk haalt, het is toch ook de bedoeling dat je er wat aan verdient. Ik snap haar redenering wel.

 • no-profile-image

  chantal h.

  Sorry ik snap niet veel van de eerste reactie. Als je erg veel verdient (meer dan 100000) dan lijkt mij de kosten voor de opvang van je eigen kinderen geen bezwaar. Kijk eens ff naar de gezinnetjes die absoluut allebei keihard moeten knokken om uberhaupt kleren voor hun kinderen te kunnen kopen. Dus een goed voorstel van die club, mede gezien de gigantische staatsschuld die we nu hebben. Dat vind ik pas ongezond!

 • no-profile-image

  Leen

  Gelijk de kinderbijslag afschaffen. Kun je geen kinderen onderhouden, dan ook niet op de wereld zetten.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Ja Edith voor domme gansjes die niet kunnen lezen zoals jij is het veel beter dat ze achter het aanrecht blijven. Er worden heel wat medische missers mee voorkomen

 • no-profile-image

  Francien

  helemaal mee eens tina, ook al stem ik geen sgp. Gezag en structuur is schaars vandaag onder de jeugd, ze moeten zoveel(vaak te veel)

 • no-profile-image

  Bjorn

  Beste Edith, Je hebt het artikel niet goed gelezen of goed begrepen. Niemand zegt dat jij je baan kwijt raakt. Alleen de kinderopvang zul je zelf moeten betalen wanneer je man heel veel inkomen krijgt. Je kunt dan toch gewoon blijven werken? Wanneer je meer dan 100000 euro per jaar verdiend kan een paar euro kosten aan kinderopvang er wel af lijkt me.

 • no-profile-image

  tina

  Wat jammer dat edith zulke vooroordelen heeft. 2/3 vd sgp vrouwen verricht betaald/deeltijdwerk. Bovendien hoef je niet denigrerend te doen over vrouwen die met liefde in hun hart hun kinderen opvoeden en een paar jaar niet werken, om vervolgens later weer te starten. Laat de keuze toch aan het individu en laat de mensen boven 100.000 euro het zelf betalen. Eerlijk en rechtvaardiger kan het niet. Hoeveel vrouwen hebben niet een burn out of zijn oververmoeid omdat ze zonodig per se moeten werken. De kinderen zijn de dupe van een overvolle agenda van pa en ma, en jeugdzorg is er druk mee. Pim Fortuijn had er wel oog voor en zei dat als de kinderen uit school komen pa of ma een kop thee moeten drinken met ze. En zo christelijk was fortuin niet maar hij legde het probleem van vandaag wel bloot. Kinderen gaan de straat op als pa en ma er niet zijn met alle gevolgen van dien. Echtscheiding door egoistisch gedrag van ouders is aan de orde van de dag. De kinderen zijn de dupe. Mijn advies: zorg voor een fijn thuis voor de kids en regel het zo dat of pa of ma er is voor de kids. Regelmaat, structuur en orde en gezag dat hebben kinderen nodig om normaal en evenwichtig te staan in de maatschappij later.

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.