Home

Achtergrond 171 x bekeken

Rutte: meer kassa uit kunde

Minister-president Mark Rutte wuift kritiek over een lage bijdrage van de nieuwe regering aan innovatie weg.

"We stoppen inderdaad met subsidies als strooigoed, maar we staan nog steeds aan de Europese top als het gaat om investeringen in de kenniseconomie", zei Rutte woensdag tijdens zijn allereerste binnenlandse werkbezoek als premier. Nederlandse bedrijven investeren zelf relatief weinig in onderzoek en ontwikkeling, benadrukte hij.


Rutte bezocht in Den Bosch twee kleine innovatieve bedrijven. Hij herhaalde zijn ambitie om een eind te maken aan alle bureaucratie en investeringen maximaal te laten renderen. "Meer kassa uit kunde", vatte hij samen.

Onder meer de provincie Noord-Brabant toonde zich eerder deze week bezorgd over grote woorden en ambities uit het regeerakkoord die niet worden ondersteund door investeringen in innovatie en kennisinfrastructuur. Ook SER-voorzitter Alexander Rinnooy Kan zei afgelopen weekeinde dat Nederland te weinig investeert in de kenniseconomie.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.