Home

Achtergrond

Rusland plant volksverhuizing

Rusland plant een massale verhuizing van zijn inwoners naar twintig stedelijke gebieden in het land.

Plaatsen met minder dan honderdduizend inwoners worden niet meer als levensvatbaar voor de toekomst gezien en deze mensen zullen moeten verhuizen.

De Russische krant Vedomosti berichtte dinsdag op basis van geheime documenten, dat de volksverhuizing in de lijn ligt van president Dmitri Medvedevs plan om de Russische economie te moderniseren. Ongeveer 90 procent van de dorpen en steden in Rusland heeft minder dan honderdduizend inwoners.

Het plan zou ook een einde moeten maken aan verwarrende termen in de huidige Russische geografie. Zo noemt het Zuid-Russische Kanevskaja met 48.000 inwoners zich een dorp, terwijl Gorenskoe in het verre oosten zich met 160 inwoners als stad presenteert.

Een overheidsfunctionaris bevestigde het nieuws en noemde de massale verhuizing een noodzakelijke maar lastige zaak. Het Kremlin wilde niet reageren.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.