Home

Achtergrond 2 reacties

Rusland importeert veel aardappelen

Rusland heeft in september 15.259 ton aardappelen geïmporteerd met een waarde van 5 miljoen dollar.

Nooit eerder heeft het land vroeg in het seizoen zoveel aardappelen in één maand gekocht in het buitenland, meldt persbureau Agra Europe.

Rusland heeft door droogte veel minder aardappelen geoogst. Bovendien laat de bewaarbaarheid te wensen over. De import kan dit seizoen oplopen naar 1 miljoen ton. Dat zou een record zijn.

De aardappelprijs in Rusland stijgt, meldt Agra Europe. "De inkoop van aardappelen kost supermarkten nu minimaal 480 euro per ton. Een jaar geleden lag de inkoopprijs op 190 euro."

In september vorig jaar importeerde Rusland 1.644 ton aardappelen en in september 2008 was dat 5.060 ton. De grootste import van Rusland tot nu toe gebeurde in de periode van oktober 2002 tot en met september 2003 met 569.133 ton aardappelen. Nederland was in dat seizoen met 238.921 ton verreweg de grootste leverancier.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  nn

  Logisch dat de termijnmarkt daalt. Ze zijn niet gegroeid, niet gerooid en wel verrot, en de export loot goed.

 • no-profile-image

  c

  Alle tekenen zijn er om een knalprijs te maken " ergens" in het voorjaar.....M A A R staar je niet blind, aan het einde van de rit zijn ze dan meestal (spot)goedkoop!
  In de loop van die 6-7 maanden worden er dikke Mercedessen gekocht....of ingeleverd. de contractboeren rijden best rustig verder met hun Lada XL.

Of registreer je om te kunnen reageren.