Home

Achtergrond

Ruim 81 miljoen Chinezen hebben hulp nodig

Meer dan 81 miljoen Chinezen zijn deze winter afhankelijk van hulp van de autoriteiten.

Het land kreeg dit jaar te maken met twee grote natuurrampen: een aardbeving waarbij bijna 2700 doden vielen en een van de zwaarste overstromingen in tien jaar. Hierdoor kwamen vijftienhonderd mensen om.

Volgens het ministerie van Civiele Zaken is het aantal mensen dat getroffen is door een natuurramp dit jaar een kwart groter dan het gemiddelde van de afgelopen twintig jaar. Het ministerie schat dat 81,4 miljoen mensen in de getroffen gebieden deze winter hulp van de regering nodig hebben. Volgens de staatsmedia gaat het dan vooral om voedselhulp.

Volgens de laatste officiële cijfers zijn in China door natuurrampen dit jaar 4342 mensen gedood of vermist geraakt. Het directe economische verlies bedraagt tot 370 miljard yuan (ruim 40 miljard euro).

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.