Home

Achtergrond 373 x bekeken

Rockefeller spekt klimaatslimme landbouw

The Rockefeller Foundation trekt de beurs om klimaatvriendelijke landbouw te bevorderen.

Dat is vandaag bekendgemaakt tijdens de internationale landbouwconferentie in Den Haag. De foundation kondigde aan in totaal circa 1,07 miljoen euro te reserveren voor drie projecten.

Twee daarvan, de Regenwoud Alliantie en Forest Trend, kijken onder meer naar landbouw waarbij minder vervuilende broeikasgassen vrijkomen. Ook het Nature Conservation Research Centre in Ghana, dat kleine cacaoboeren helpt, krijgt steun van de foundation.

Landbouw draagt door het gebruik van water, mest en bestrijdingsmiddelen flink bij aan de klimaatverandering. Tijdens de conferentie landbouw, voedselzekerheid en klimaatverandering deze week in Den Haag wordt gekeken hoe succesvolle minder klimaatbelastende landbouwprojecten een vervolg kunnen krijgen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.