Home

Achtergrond

Rioolheffing gaat minder stijgen

De rioolheffing stijgt vanaf 2011 minder hard dan de afgelopen jaren het geval was. Dat heeft Stichting Rioned, de belangenbehartiger van de rioleringszorg in Nederland, bekendgemaakt.

De rioolheffing steeg de afgelopen jaren met 5,5 procent per jaar. Vanaf 2011 stijgen de kosten die ieder gezin jaarlijks kwijt is aan het onderhoud van het riool gemiddeld nog maar 2,9 procent per jaar. De afgelopen jaren waren de heffingen hoger omdat er veel onderhoud aan het openbare riool moest worden gepleegd om extreme wateroverlast tegen te kunnen gaan. Dit is inmiddels afgerond, zo laat Rioned weten.

De gemiddelde rioolheffing van een Nederlandse huishouden bedraagt het komende jaar 166 euro. Dit bedrag verschilt overigens wel per gemeente, afhankelijk van de lokale omstandigheden en de staat van het riool. De prijs blijft wel elk jaar stijgen omdat versleten riolen met regelmaat vervangen of vernieuwd moet worden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.