Home

Achtergrond 156 x bekeken

Rijken dreigen Zwitserland te ontvluchten

Grootverdieners dreigen Zwitserland te verlaten, als het belastingvriendelijke alpenland binnenkort besluit tot invoering van een vermogensbelasting en een minimumtarief voor de kantonale inkomstenbelasting.

Zwitsers stemmen daarover zondag 28 november in een referendum. Kantons concurreren nu met elkaar door steeds lagere belastingtarieven in te stellen, in een poging de rijken aan te trekken. In de kantons Zug en Schwyz betalen de grootverdieners nog slechts 22,9 en 23,9 procent inkomstenbelasting.

De sociaaldemocraten en groenen willen die tarieven fiks optrekken en een vermogensbelasting invoeren. Hun voorstel krijgt steun van 58 procent van de kiezers, zo blijkt uit een opiniepeiling van GFS Bern vandaag in Zwitserse media.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.