Home

Achtergrond 172 x bekeken

Reizigers zoeken weg op Utrecht Centraal

Op station Utrecht Centraal stroomt het zaterdagochtend snel vol met reizigers die op zoek zijn naar een bus. Extra bussen staan opgesteld op de Mineurslaan bij het station.

NS-medewerkers in gele hesjes proberen de reizigersstroom in goede banen te leiden, maar dat lukt niet altijd. Een jong stel moet met spoed naar Rotterdam om van daaruit naar Londen te reizen. ,,Dit is belachelijk. Ik begrijp wel dat er geen treinen rijden. Maar dan vraag ik hoe laat de bussen gaan en hoe lang ze erover doen en dan weten ze niks." Na wat heen en weer geren komen ze uiteindelijk bij een bus die richting Gouda rijdt.

Een meisje dat eigenlijk vrijdag naar Amersfoort moest, heeft de nacht in een hotel doorgebracht. Ze heeft wel begrip voor de situatie. ,,Ik snap dat ze niet iedereen heel snel kunnen informeren. Ik blijf gewoon dichtbij een NS-medewerker met een portofoon staan, dan krijg je genoeg te horen."

In de straat waar de NS vervangende bussen heeft opgesteld was het zaterdagochtend vroeg behoorlijk druk, maar rond half tien nam dat af. In de stationshal was het bijna uitgestorven. Een paar mensen staarden naar het grote blauwe informatiebord in de hoop dat er toch iets op zou verschijnen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.