Home

Achtergrond 1 reactie

Regenwater doet Maas zwellen

De Maas zwelt snel als gevolg van de aanhoudende regenval. De regenrivier had zaterdagmiddag bij Sint Pieter (Maastricht) een waterafvoer bereikt van 1000 kubieke meter per seconde, liet een woordvoerster van Rijkswaterstaat (RWS) weten.

RWS heeft gemeenten en waterschappen hiervan in kennis gebracht. De woordvoerster verwachtte dat het peil zondag kan oplopen tot 1250 kuub, maar het kritieke punt van 1500 kuub zal waarschijnlijk niet bereikt worden. Bij een stroomafvoer van 1500 kuub is er sprake van hoogwater en zijn maatregelen nodig om overstromingen tegen te gaan. Gezien de weersverwachtingen gaat RWS er vooralsnog niet van uit dat het zover zal komen.

RWS adviseert bewoners aan de Maas de waterstanden in de gaten te houden op www.actuelewaterdata.nl.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    boerke

    1500m3 is afgelopen nacht al bereikt en nu verwachten ze een piek van 1800!
    Het lijkt erop dat ze bij rijkswaterstaat niet leren uit het verleden en dat ze geen neerslagcijfers uit Frankrijk en Belgie bekijken. Stelletje amateurs!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.