Home

Achtergrond 307 x bekeken

Recordaantal claims na kapotvriezen asfalt

Rijkswaterstaat heeft de afgelopen winter ruim 3600 schadeclaims ontvangen van automobilisten die stelden schade aan hun wagen te hebben opgelopen door kapotgevroren asfalt.

Een woordvoerster meldde dat vandaag.

Tot nu toe is in 848 gevallen (23 procent) een schadebedrag uitgekeerd. In 2468 zaken (68 procent) is de schadeclaim afgewezen. In 309 gevallen (9 procent) heeft Rijkswaterstaat nog geen standpunt ingenomen.

Automobilisten die een claim indienen moeten aannemelijk maken dat ze op een bepaalde datum op een weg met vorstschade hebben gereden. Ook moet duidelijk zijn dat ze niet te hard reden of waarschuwingsborden hebben genegeerd. De ruim achthonderd mensen die geld uitgekeerd kregen, ontvingen gemiddeld 305 euro.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.